общих социально-психологических исследований — КиберПедия 

Типы оградительных сооружений в морском порту: По расположению оградительных сооружений в плане различают волноломы, обе оконечности...

Эмиссия газов от очистных сооружений канализации: В последние годы внимание мирового сообщества сосредоточено на экологических проблемах...

общих социально-психологических исследований

2017-10-07 258
общих социально-психологических исследований 0.00 из 5.00 0 оценок
Заказать работу

 

Рекомендации, приведенные ниже, основаны на результатах исследований, не вошедших в эту книгу. Они получены из итогов социально-психологических работ, большинство из которых были разобраны в моей книге “Перерождение: что психология может рассказать нам о распространении социальных изменений” (Куни, 2011). Поэтому если вас заинтересуют детали данных исследований, читайте “Перерождение”. И хотя эта книга не посвящена непосредственно вегетарианцам, результаты исследований, приведенные в ней, очень полезны для вегетарианского просвещения.

  • Пишите просветительские материалы для уровня шестиклассника. Это помогает людят проще понимать и запомиать информацию (“Читаемость веганской пропагандистской литературы”).
  • Пользуйтесь историями о конкретных животных или людях. Такие истории западают в память и в сознание лучше, чем факты и цифры.
  • Используйте посылы о “социальных нормах”. Рассказывайте о том, что миллионы американцев уже стали вегетарианцами и что американцы едят все меньше и меньше мяса год за годом. Упоминайте знаменитостей, которые стали вегетарианцами. Посылы о социальных нормах чрезвычайно эффективны для изменения поведения людей.
  • Используйте общепризнанные привлекательными образы физически подтянутых и счастливых людей, которым очень хорошо от того, что они вегетарианцы. Результаты исследований показывают, что подобные образы делают посыл более вдохновляющим. Изображайте мужчин-вегетарианцев очень мужественными, чтобы разрушить стереотипы.
  • Связывайте вегетарианство с универсальными ценностями, разделяемыми вашей аудиторией. Эти ценности могут включать патриотизм, свободу, религиозные воззрения, самосовершенствование и поиск счастья (Аллен, 2008; Таккер, 2008).
  • Уточняйте, что отказ от мяса — это персональный выбор, который люди делают сами. Они охотнее меняются, когда подчеркивается их свобода выбора (“Одна [довольно простая] техника убеждения”).
  • Используйте цитаты из работ врачей, ученых, ветеринаров, диетологических организаций, ведущих газет и журналов. Посыл представляется более убедительным, когда он исходит от людей, воспринимаемых, как вышестоящая инстанция.
  • Поощряйте людей ставить конретную цель для перемен. Когда это возможно, помогайте им принимать решение того или иного рода. Эти две практики помогают людям добиваться цели и не останавливаться на достигнутом.
  • Используйте довольно откровенные изображения страданий животных. Эти изображения не должны быть настолько откровенными, чтобы большинство людей отвернулись и упустили посыл о том, как они могут помочь остановить происходящее. Графические изображения в сопровождении посыла о том, как исправить ситуацию, помогают людям проще воспринимать информацию и меняться с большей охотой.
  • Придерживайтесь принципа о том, что информация должна подаваться в сжатых формах и повторять главную мысль красной нитью. Не перегружайте людей фактами. Это поможет им проще впитывать ваш посыл.
  • Отмечайте для людей тот факт, что отказ от мяса соответствует тому, кем эти люди уже являются и во что они уже верят. Доносите до них мысль о том, что эта перемена укладывается в их представления о том, кем они хотят стать. Люди более склонны к переменам, когда эти перемены совпадают с представлениями человека о себе и его планами на жизнь.
  • Воздерживайтесь от обвинений. Посылы с укором вызывают у людей меньше желания меняться. Не будет проблемой, если они испытают чувство вины, узнав о том, какому обращению подвергаются животные на предприятиях, но не следует напрямую говорить им, что это их вина.
  • Сообщайте людям о том, какое количество животных они спасут, отказавшись от мяса или даже сократив его потребление. Люди более склонны делать что-то, когда они знают, что это принесет конкретные результаты.
  • Делайте привлекательные дизайны и шрифты для вегетарианских материалов, чтобы ваш посыл был более доходчивым. Используйте эмоциональные, а не философские аргументы. Философские аргументы оказываются куда менее убедительными для большинства людей.
  • Фокусируйтесь на изменении поведения людей, а не просто их отношения к вопросу. Для многих существует огромная разница между мнением и поведением.
  • Воздерживайтесь от повторения и распространения мифов о вегетарианстве. Многих людей они запутают, плюс они запомнят мифы, как правду.
  • Не сообщайте людям заранее, к чему вы хотите их побудить. Сначала заинтересуйте их тем, что вы говорите. Люди, которые заранее знают, что вы пытаетесь их в чем-то убедить, немедленно начинают искать контраргументы.
  • Вдохновляйте людей идти на перемены, которые важны, но которые они могут себе представить, как достижимые. Оперируйте подходами и посылами, которые призваны создавать наибольшие перемены и помочь наибольшему числу животных. Воздерживайтесь от примитивного следования подходам, которые наиболее просты для вас, или посылам, которые наилучшим образом выражают то, во что вы верите.

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Если вы дошли до этого места в книге, значит, вы, вероятнее всего, человек, для которого судьба животных действительно важна. Вы знаете о том, что их жизни полны страшных страданий. Вы хотите сделать все возможное, чтобы помочь покончить с этими страданиями.

Отказ от продуктов животного происхождеия — первый шаг, который делает большинство людей. Если вы уже пошли в данном направлении, это чудесно! Надеюсь, что, узнав немного о страданиях сельскохозяйственных животных, вы почувствовали вдохновение отказаться от продуктов животного происхождения (особенно от курятины, мяса выращенной на ферме рыбы и яиц). Если вы уже веган — поздравляю! Я также надеюсь, что результаты исследований, приведенные в этой книге, помогут вам оставаться веганом до конца вашей жизни.

Отказ от продуктов животного происхождения — это первый шаг в борьбе с жестокостью, но вовсе не обязательно последний. Вдохновляя других людей на переход к аналогичному сострадательному типу питания и образу жизни, вы удвоите, утроите или даже учетверите число спасенных за вашу жизнь животных. Став веган-активистом, вы можете перейти от спасения сотен животных за период вашей жизни к спасению сотен тысяч.

Каждое сельскохозяйственное животное ценит свои жизнь и счастье так же, как мы ценим свои. Каждое из них такое же интеллектуально развитое, игривое, нежное, доброе и уникальное, как кошка, свернувшаяся в клубок на подоконнике, или собака у вашей кровати. Разве может быть лучшее использование ваших времени, денег и энергии, чем работа по спасению этих существ от пожизненной боли?

Cострадающие люди вроде вас — единственная надежда животных на спасение от жалкого существования. Это не теория или поэтическая риторика. Это холодный, жесткий факт. Тысячи животных будут страдать или окажутся избавлены от мучений в зависимости от принимаемых вами решений. И те из вас, кому поистине не все равно, что происходит с животными, сделают все возможное, чтобы сократить их страдания.

Поскольку сельскохозяйственные животные страдают так страшно, активисты должны показать все, на что они способны. Слишком долго зоозащитное движение действовало наугад. Слишком долго оно полагалось в своих тактиках на байки и догадки. Слишком долго оно смотрело на научную методологию и говорило “Нет, спасибо. Это не относится к изменению человеческого поведения”. Как правило, мысль о применении подхода, основанного на результатах исследований, даже не закрадывалась в головы активистов. Тем временем лидеры во всех других областях, от продаж и технологий до политики и образования, обращают свой взор к четким данным для лучшего достижения целей. Животные заслуживают хотя бы такого усердия и профессионализма.

Поэтому чем скорее активисты начнут применять на практике данные исследований, тем больше животных удастся спасти от страданий. Чем скорее зоозащитники проведут необходимые прямые тестирования, чтобы в дальнейшем руководствоваться их результатами при принятии решений, тем скорее мы приблизимся к миру, в котором хотели бы жить.

 

БИБЛИОГРАФИЯ

 

Allen, M. Social Structure, Status

Seeking and the Basic Food

Groups. ANZMAC 2005

Conference: Consumer Behavior.

Perth: Australian and New

Zealand Marketing Academy,

2005.

Allen, M. A., Gupta, R., and A.

Monnier. “The Interactive Effect

of Cultural Symbols and Human

Values on Taste Evaluation.”

Journal of Consumer Research

35.2 (2008):294–308.

Allen, M. W., and S. Baines.

“Manipulating the Symbolic

Meaning of Meat to Encourage

Greater Acceptance of Fruits and

Vegetables and Less Proclivity

for Red and White Meat.”

Appetite 38 (2002):118–130.

Allen, M. W., Wilson, M., Ng, S. H.,

and M. Dunne. “Values and

Beliefs of Vegetarians and

Omnivores.” The Journal of

Social Psychology 140.4

(2000):405–422.

AllRecipes. The Measuring Cup.

AllRecipes, 2011. PDF file. Web.

<http://press.allrecipes.com/wpcontent/

uploads/Allrecipes_2011TrendsReport.“Americans Pick Ronald McDonald

Over Burger King for President.”

Public Policy Polling. 26 Feb

2013. 1 Mar 2013.

<http://www.publicpolicypolling.com/“Americans Say Food Production

Headed in Right Direction,

Widespread Misperceptions

Remain.” PR Newswire. 15 Nov

2012. 1 Mar 2013.

<http://www.prnewswire.com/newsreleases/

americans-say-foodproduction-

headed-in-rightdirection-

widespreadmisperceptions-

remain-

179465971.html>

Anderson, A. S., and S. E. Morris.

“Changing Fortunes: Changing

Food Choices.” Nutrition &

Food Science 30.1 (2000):12–

15.

Armitage, C. J. “Can Variables from

the Transtheoretical Model

Predict Dietary Change?”

Journal of Behavioral Medicine

33 (2010):264–273.

Armstrong, J. B., and M. E. Hutchins.

“Development of an Attitude to

Measure Attitudes Toward

Humans' Use of Nonhuman

Animals.” Perceptual and Motor

Skills 82 (1996):1003–1010.

Arppe, T., Makela, J., and V.

Vaananen. “Living Food Diet and

Veganism: Individual vs.

Collective Boundaries of the

Forbidden.” Social Science

Information 50.2 (2011):275–

297.

Aston, L. M., Smith, J. N., and J. W.

Powles. “Meat Intake in Britain

in Relation to Other Dietary

Components and to Demographic

and Risk Factor Variables:

Analyses Based on the National

Diet and Nutrition Survey of

2000/2001.” Journal of Human

Nutrition and Dietetics 26

(2012):96–106.

Back, K. W., and M. Glasgow.

“Social Networks and

Psychological Conditions in Diet

Preferences: Gourmets and

Vegetarians.” Basic and Applied

Social Psychology 2.1 (1981):1–

9.

Baines, S., Powers, J., and W. J.

Brown. “How Does the Health

and Well-Being of Young

Australian Vegetarian and Semi-

Vegetarian Women Compare with

Non-Vegetarians?” Public Health

Nutrition 10.5 (2007):436–442.

Baker, S., Thompson, K. E., and D.

Palmer-Barnes. “Crisis in the

Meat Industry: A Values-Based

Approach to Communications

Strategy.” Journal of Marketing

Communications 8.1 (2002):19–

30.

Barahal, M. “The Cruel Vegetarian.”

Psychiatric Quarterly 20.1

(1946):3S–13S.

Barclay, E. “Why There's Less Red

Meat on Many American Plates.”

NPR. 27 Jun 2012. 1 Mar 2013.

<http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/less-red-meat-served-onmany-

american-plates>

Barr, S. I., and G. E. Chapman.

“Perceptions and Practices of

Self-Defined Current Vegetarian,

Former Vegetarian, and

Nonvegetarian Women.” Journal

of the American Dietetic

Association 102.3 (2002):354–

360.

Barr, S. I., Janelle, K. C., and J. C.

Prior. “Vegetarian vs.

Nonvegetarian Diets, Dietary

Restraint, and Subclinical

Ovulatory Disturbances:

Prospective 6-mo Study.”

American Journal of Clinical

Nutrition 60.6 (1994):887–894.

Bas, M., Karabudak, E., and G.

Kiziltan. “Vegetarianism and

Eating Disorders: Association

Between Eating Attitudes and

Other Psychological Factors

among Turkish Adolescents.”

Appetite 44 (2005):309–315.

Bastian, B., Loughnan, S., Haslam,

N., and H. R. M. Radke. “Don't

Mind Meat? The Denial of Mind

to Animals Used for Human

Consumption.” Personality and

Social Psychology Bulletin 38.2

(2012):247–256.

Beardsworth, A. and A. Bryman.

“Meat Consumption and Meat

Avoidance Among Young

People.” British Food Journal

106.4 (2004):313–327.

——. “Meat Consumption and

Vegetarianism Among Young

Adults in the UK.” British Food

Journal 101.4 (1999):289–300.

Beardsworth, A., and T. Keil.

“Health-Related Beliefs and

Dietary Practices Among

Vegetarians and Vegans: A

Qualitative Study.” Health

Education Journal 50.1

(1991):38–42.

——. “The Vegetarian Option:

Varieties, Conversions, Motives

and Careers.” The Sociological

Review 40 (1992):253–293.

Beardsworth, A. D., and E. T. Keil.

“Contemporary Vegetarianism in

the U.K.: Challenge and

Incorporation?” Appetite 20

(1993):229–234.

——. “Vegetarianism, Veganism, and

Meat Avoidance: Recent Trends

and Findings.” British Food

Journal 93.4 (1991):19–24.

Beardsworth, A., Bryman, A., Keil,

A., Goode, J., Haslam, C., and E.

Lancashire. “Women, Men and

Food: The Significance of

Gender for Nutritional Attitudes

and Choices.” British Food

Journal 104.7 (2002):470–491.

Beezhold, B. L., and C. S. Johnston.

“Restriction of Meat, Fish, and

Poultry in Omnivores Improves

Mood: A Pilot Randomized

Controlled Trial.” Nutrition

Journal 11.9 (2012).

Berndsen, M., and J. van der Pligt.

“Ambivalence Toward Meat.”

Appetite 42 (2004):71–78.

Bilewicz, M., Imhoff, R., and M.

Drogosz. “The Humanity of What

We Eat: Conceptions of Human

Uniqueness Among Vegetarians

and Omnivores.” European

Journal of Social Psychology 41

(2011):201–209.

Bill and Melinda Gates Foundation.

Annual Letter from Bill Gates,

2013. PDF file, 2013. Web. 1

Mar 2013.

<http://annualletter.gatesfoundation.org/#Blake, M. L. “'I Don't Like Meat to

Look Like Animals': How

Consumer Behavior Responds to

Animal Rights Campaigns.” Diss.

Marylhurst University, 2008.

Web. 1 Mar 2013.

Bobic, J., Cvijetic, S., Baric, I. C.,

and Z. Satalic. “Personality

Traits, Motivation and Bone

Health in Vegetarians.”

Collegium Antropologicum 36.3

(2012):795–800.

Bosman, M. J. C., Ellis, S. M.,

Bouwer, S. C., Jerling, J. C.,

Erasmus, A. C., Harmse, N., and

J. Badham. “South African

Consumers' Opinions and

Consumption of Soy and Soy

Products.” International Journal

of Consumer Studies 33

(2009):425–435.

Boyle, D. “Becoming Vegetarian: An

Analysis of the Vegetarian Career

Using an Integrated Model of

Deviance.” Diss. Virginia

Polytechnic Institute, 2007. Web.

1 Mar 2013.

Boyle, J. E. “Becoming Vegetarian:

The Eating Patterns and Accounts

of Newly Practicing

Vegetarians.” Food and

Foodways: Explorations in the

History and Culture of Human

Nourishment 19 (2011):314–

333.

Bratanova, B., Loughnan, S., and B.

Bastian. “The Effect of

Categorization as Food on the

Perceived Moral Standing of

Animals.” Appetite 57

(2011):193–196.

“Broiler.” Wikipedia. 2013. 1 Mar

2013.

<http://www.en.wikipedia.org/wiki/Broiler

Butler, S. “Horsemeat Scandal

Sparks Rise in Sales of

Vegetarian Alternatives.” The

Guardian. 5 Mar 2013. Web. 10

Mar 2013.

<http://www.guardian.co.uk/uk/2013/sales-vegetarianalternatives>

Butterfield, M. E., Hill, S. E., and C.

G. Lord. “Mangy Mutt or Furry

Friend? Anthropomorphism

Promotes Animal Welfare.”

Journal of Experimental Social

Psychology 48 (2012):957–960.

Byrd-Bredbenner, C., Grenci, A., and

V. Quick. “Effect of a Television

Programme on Nutrition

Cognitions and Intended

Behaviours.” Nutrition &

Dietetics 67 (2010):143–149.

Caldwell, M. “Poll: Most Americans

Believe in Man-Made Climate

Change.” Mother Jones. 20 Oct

2012. 1 Mar 2013.

<http://www.motherjones.com/bluemarble/

2012/10/americans-arefinally-

warming-climate-change>

“Calories in Food.” FreeDieting.

2012. 1 Mar 2013.

<http://www.freedieting.com/tools/calories_Castano, E., and R. Giner-Sorolla.

“Not Quite Human:

Infrahumanization in Response to

Collective Responsibility for

Intergroup Killing.” Journal of

Personality and Social

Psychology 90 (2006):804–818.

Chapman, N. Where Is the Soyfood

Market Headed. Third Annual

Soyfoods Symposium

Proceedings, 1998. PDF file.

“Checkoff Tracks Activist Groups'

Influence on Kids.” Pork

Checkoff. 2007. 1 Mar 2013.

<http://www.pork.org/News/645/Feature325.Childers, M. A., Herzog, H., and B.

Railsback. “Motivations for Meat

Consumption Among Ex-

Vegetarians.” Council on

Undergraduate Research. 2009.

1 Mar 2013.

<https://ncurdb.cur.org/ncur/archive/Display_

id=20526>

Chilton, S. M., Burgess, D., and W.

G. Hutchinson. “The Relative

Value of Farm Animal Welfare.”

Ecological Economics 59

(2006):353–363.

Chin, M. G., Fisak, Jr., B., and V. K.

Sims. “Development of the

Attitudes Toward Vegetarians

Scale.” Anthrozoös 15.4

(2002):332–342.

Chlebowski, G. “Vegetarian

Resource Group Survey Results

from Veggie Fest, Naperville, IL,

August 8–9, 2009.” Vegetarian

Resource Group. 2009. 1 Mar

2013.

<http://www.vrg.org/nutshell/veggiefest_Cialdini, R., Brown, S., Lewis, B.,

Luce, C., and S. Neuberg.

“Reinterpreting The Empathy–

Altruism Relationship: When One

Into One Equals Oneness.”

Journal of Personality and

Social Psychology 73

(1997):481–494.

“Climate Change Opinion by

Country.” Wikipedia. 2013. 1

Mar 2013.

<http://www.en.wikipedia.org/wiki/Climate_Cole, M., and K. Morgan.

“Vegaphobia: Derogatory

Discourses of Veganism and the

Reproduction of Speciesism in

UK National Newspapers.” The

British Journal of Sociology

62.1 (2011):134–153.

“Consumers Prefer ‘Meat-Free’ to

Vegetarian.” The Telegraph 5

Feb 2008. Web. 1 Mar 2013.

<http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/meat-free-tovegetarian.

html>

“Consumers Rate Chicken on Ten

Attributes.” Humane Research

Council. 2 Feb 2007. 1 Mar

2013.

<http://www.humanespot.org/content/chicken-ten-attributes>

Cooney, N. Change of Heart: What

Psychology Can Teach Us About

Spreading Social Change. New

York: Lantern Books, 2011.

——. “The Powerful Impact of

College Leafleting Part 1.” Farm

Sanctuary. 15 Jan 2013. 1 Mar

2013.

<http://ccc.farmsanctuary.org/thepowerful-

impact-of-collegeleafleting-

part-1/>

Cooper, C. K., Wise, T. N., and L. S.

Mann. “Psychological and

Cognitive Characteristics of

Vegetarians.” Psychosomatic s

26.6 (1985):521–527.

Corliss, Richard. “Should We All Be

Vegetarians?” Time Magazine,

15 July 2002. Web. 1 Mar 2013.

<http://www.time.com/time/magazine/Cronin, J. M., McCarthy, M. B., and

A. M. Collins. “Covert

Distinction: How Hipsters

Practice Food-Based Resistance

Strategies in the Production of

Identity.” Consumption Markets

& Culture (2012):1–27.

Curtis, M. J., and L. K. Comer.

“Vegetarianism, Dietary

Restraint, and Feministy

Identity.” Eating Behaviors 7

(2006):91–104.

Daniel, C. R., Cross, A. J.,

Koebnick, C., and R. Sinha.

“Trends in Meat Consumption in

the United States.” Public Health

Nutrition 14.4 (2011):575–583.

Davidow, B. “Hypothesis: Increasing

the Availability of Evidence that

Meat is Bad for Your Health Will

Decrease Red Meat Consumption

(Beef, Pork) and Increase White

Meat Consumption (Chicken,

Fish).” 2012. PDF file.

de Boer, J., and H. Aiking. “On the

Merits of Plant-Based Proteins

for Global Food Security:

Marrying Macro and Micro

Perspectives.” Ecological

Economics 70 (2011):1259–

1265.

de Boer, J., Boersema, J. J., and H.

Aiking. “Consumers'

Motivational Associations

Favoring Free-Range Meat or

Less Meat.” Ecological

Economics 68 (2009):850–860.

de Boer, J., Hoogland, C. T., and J. J.

Boersema. “Toward More

Sustainable Food Choices: Value

Priorities and Motivational

Orientations.” Food Quality and

Preference 18 (2007):985–996.

de Boer, J., Schosler, H., and J. J.

Boersema. “Climate Change and

Meat Eating: An Inconvenient

Couple?” Journal of

Environmental Psychology 33

(2013):1–8.

——. “Motivational Differences in

Food Orientation and the Choice

of Snacks Made from Lentils,

Locusts, Seaweed, or ‘Hybrid’

Meat.” Food Quality and

Preference 28 (2013):32–35.

De Houwer, J., and E. De Bruycker.

“Implicit Attitudes Toward Meat

and Vegetables in Vegetarians and

Nonvegetarians.” International

Journal of Psychology 42.3

(2007):158–165.

“Demographics of the United States.”

Wikipedia. 2013. 1 Mar 2013.

<http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_>

Department of Applied Sciences,

Department of Agricultural

Economics, University of

Missouri-Columbia. 2011 U.S.

Meat and Poultry Consumption

and Demand: The Facts. DASS,

DAE, UM-C, 2012. PDF file.

Dietz, T., Frisch, A. S., Kalof, L.,

Stern, P. C., and G. A. Guagnano.

“Values and Vegetarianism: An

Exploratory Analysis.” Rural

Sociology 60.3 (1995):533–542.

Dillard, C. “Strategic

Communication for Animal

Activists.” Humane Research

Council. 31 May 2011. 1 Mar

2013.

<http://www.humanespot.org/content/animal-activists>

“Do You Consider Yourself a

Vegetarian?” Time/CNN. 15 Jul

2002. Web. 1 Mar 2013.

<http://web.archive.org/web/*/http://Donovan, U. M., and R. S. Gibson.

“Dietary Intakes of Adolescent

Females Consuming Vegetarian,

Semi-Vegetarian, and

Omnivorous Diets.” Journal of

Adolescent Health 18

(1996):292–300.

“Download.” Food and Agriculture

Organization of the United

Nations FAOSTAT. 2013. 1 Mar

2013.

<http://faostat3.fao.org/home/index.html#Drewnowski, A., and S. E. Specter.

“Poverty and Obesity: The Role

of Energy Density and Energy

Costs.” The American Journal of

Clinical Nutrition 79 (2004):6–

16.

Eddy, T., Gallup, G., Jr., and D.

Povinelli. “Attribution of

Cognitive States of Animals:

Anthropomorphism in

Comparative Perspective.”

Journal of Social Issues, 49.1

(1993):87–101.

Einwohner, R. L. “Bringing the

Outsiders In: Opponents' Claims

and the Construction of Animal

Rights Activists' Identity.”

Mobilization: An International

Journal 7.3 (2002):253–268.

——. “Motivational Framing and

Efficacy Maintenance: Animal

Rights Activists' Use of Four

Fortifying Strategies.” The

Sociological Quarterly 43.4

(2002):509–526.

Elzerman, J. E., Hoek, A. C., van

Boekel, M. A. J. S., and P. A.

Luning. “Consumer Acceptance

and Appropriateness of Meat

Substitutes in a Meal Context.”

Food Quality and Preference 22

(2011):233–240.

Emerson, R. “Women Use Social

Media More Than Men: Study.”

The Huffington Post. 26 Sep

2011. Web. 1 Mar 2013.

<http://www.huffingtonpost.com/2011/

use-social-mediamore_

n_978498.html>

“Farm Animal Welfare.” Humane

Society of the United States. 17

Nov 2011. 1 Mar 2013.

<http://www.humanesociety.org/news/Feiler, D. C., Tost, L. P., and A. M.

Grant. “Mixed Reasons, Missed

Givings: The Costs of Blending

Egoistic and Altruistic Reasons

in Donation Requests.” Journal

of Experimental Social

Psychology 48 (2012):1322–

1328.

Fessler, M. T., Arguello, A. P.,

Mekdara, J. M., and R. Macias.

“Disgust Sensitivity and Meat

Consumption: A Test of an

Emotivist Account of Moral

Vegetarianism.” Appetite 41

(2003):31–41.

Filippi, M., Riccitelli, G., Falini, A.,

Di Salle, F., Vuilleumier, P.,

Comi, G., and M. A. Rocca. “The

Brain Functional Networks

Associated to Human and Animal

Suffering Differ among

Omnivores, Vegetarians and

Vegans.” PLoS ONE 5.5

(2010):1–9.

“'Flexitarians' Driving Global Move

Away From Meat Consumption:

Study.” The Independent. 31 Aug

2011. 1 Mar 2013.

<http://www.independent.co.uk/lifestyle/

flexitarians-driving-globalmove-

away-from-meatconsumption-

study-

2346860.html>

“Focus Groups for the Johns Hopkins

Pilot Intervention of the Meatless

Monday Campaign.” Humane

Research Council. 2007. 1 Mar

2013.

<http://www.humanespot.org/content/johns-hopkins-pilotintervention-

meatless-mondaycampaign>

Food and Nutrition Board, National

Research Council. What Is

America Eating?: Proceedings

of a Symposium. FNB NRC,

1986. Web. 1 Mar 2013.

<http://www.nap.edu/catalog.php?

record_id=617>

Forestell, C. A., Spaeth, A. M., and

S. A. Kane. “To Eat Or Not To

Eat Red Meat. A Closer Look at

the Relationship Between

Restrained Eating and

Vegetarianism in College

Females.” Appetite 58

(2012):319–325.

Fowler, R. Untitled Dissertation.

Diss. Rutgers University, 2004.

PDF file.

Fox, N., and K. J. Ward. “You Are

What You Eat? Vegetarianism,

Health and Identity.” Social

Science & Medicine 66

(2008):2585–2595.

Fox, N., and K. Ward. “Health,

Ethics and Environment: A

Qualitative Study of Vegetarian

Motivations.” Appetite 50

(2008):422–429.

Freeland-Graves, J. H., Greninger, S.

A., and R. K. Young. “A

Demographic and Social Profile

of Age- and Sex-Matched

Vegetarians and Nonvegetarians.”

Journal of the American Dietetic

Association 86.7 (1986):907–

913.

Freeland-Graves, J. H., Greninger, S.

A., Graves, G. R., and R. K.

Young. “Health Practices,

Attitudes and Beliefs of

Vegetarians and Non-

Vegetarians.” Journal of the

American Dietetic Association

86.7 (1986):913–918.

Freeman, C. P. “Framing Animal

Rights in the ‘Go Veg’ Campaigns

of U.S. Animal Rights

Organizations.” Society and

Animals 18 (2010):163–182.

——. “Meat's Place on the Campaign

Menu: How U.S. Environmental

Discourse Negotiates

Vegetarianism.” Environmental

Communication: A Journal of

Nature and Culture 4.3

(2010):255–276.

Gale, C. R., Deary, I. J., Schoon, I.,

and G. D. Batty. “IQ in

Childhood and Vegetarianism in

Adulthood: 1970 British Cohort

Study.” British Medical Journal

334 (2007).

Gallet, C. A. “The Income Elasticity

of Meat: A Meta-Analysis.” The

Australian Journal of

Agricultural and Resource

Economics 54 (2010):477–490.

Galvin, S. L., and H. A. Herzog, Jr.

“Attitudes and Dispositional

Optimism of Animal Rights

Demonstrators.” Society and

Animals 6.1 (1998):1–11.

——. “Ethical Ideology, Animal

Rights Activism, and Attitudes

Toward the Treatment of

Animals.” Ethics & Behavior 2.3

(1992):141–149.

Gilbody, S. M., Kirk, S. F. L., and A.

J. Hill. “Vegetarianism in Young

Women: Another Means of

Weight Control?” International

Journal of Eating Disorders 26

(1999):87–90.

“Giving USA 2012: The Annual

Report on Philanthropy for the

Year 2011.” The Giving

Institute. 2012. PDF file.

Glasser, C. L. “Simplifying

Advocacy Materials—

Understanding Decision Fatigue.”

Humane Research Council. 21

Feb 2012. 1 Mar 2013.

<http://www.humanespot.org/content/materialsunderstanding-

decision-fatigue>

“Good News For Veggies: Personal

Values Deceive Taste Buds.”

Science Daily. 18 Jul 2008. 1

Mar 2013.

<http://www.sciencedaily.com/releases/Gossard, M. H., and R. York. “Social

Structural Influences on Meat

Consumption.” Research in

Human Ecology 10.1 (2003):1–

9.

Goudreau, J. “What Men and Women

Are Doing on Facebook.”

Forbes. 26 Apr 2010. Web. 1

Mar 2013.

<http://www.forbes.com/2010/04/26/networking-sites-forbeswoman-

time-facebooktwitter_

print.html>

Greene-Finestone, L. S., Campbell,

M. K., Evers, S. E., and I. A.

Gutamis. “Attitudes and Health

Behaviors of Young Adolescent

Omnivores and Vegetarians: A

School-Based Study.” Appetite

51 (2008):104–110.

Greenebaum, J. “Veganism, Identity

and the Quest for Authenticity.”

Food, Culture & Society 15.1

(2012):129–144.

Grupe, B. “VO Feedback.” E-mail to

the author. 10 Jan 2013.

Gunert, K. G. “Future Trends and

Consumer Lifestyles with Regard

to Meat Consumption.” Meat

Science 74 (2006):149–160.

Gunther, A. “An Inquiry Into Animal

Rights Vegan Activists'

Perception and Practice of

Persuasion.” Diss. Simon Fraser

University, 2012. Web. 1 Mar

2013.

Haddad, E. H., and J. S. Tanzman.

“What Do Vegetarians in the

United States Eat?” The

American Journal of Clinical

Nutrition 78 (Suppl)

(2003):626S–632S.

Hamilton, M. “Disgust Reactions to

Meat Among Ethically and Health

Motivated Vegetarians.” Ecology

of Food and Nutrition 45

(2006):125–158.

——. “Eating Ethically: ‘Spiritual’

and ‘Quasi-religious’ Aspects of

Vegetarianism.” Journal of

Contemporary Religion 15.1

(2000):65–83.

Hamilton, Malcolm. “Eating Death:

Vegetarians, Meat and Violence.”

Food, Culture & Society 9.2

(2006):155–177.

Harrison, M. A. “Anthropomorphism,

Empathy, and Perceived

Communicative Ability Vary with

Phylogenetic Relatedness to

Humans.” Journal of Social,

Evolutionary, and Cultural

Psychology 4.1 (2010):34–48.

Hartman Group. Clicks & Cravings.

HG, 2012. PDF file. Web.

<http://www.hartmangroup.

com/pdf/clicks-andcravings-

report-overview-andorder-

form-2012.pdf>

Haverstock, K., and D. K. Forgays.

“To Eat or Not To Eat. A

Comparison of Current and

Former Animal Product

Limiters.” Appetite 58

(2012):1030-1036.

Havlicek, J., and P. Lenochova. “The

Effect of Meat Consumption on

Body Odor Attractiveness.”

Chemical Senses 31 (2006):747–

752.

He, S., Fletcher, S., and A. Rimal.

“Identifying Factors Influencing

Beef, Poultry, and Seafood

Consumption.” Journal of Food

Distribution Research 34.1

(2003):50–55.

Hecht, J. “Returning to Meat: Who Is

Doing It, How It Happens, and

What This Means for the Veg'n

Movement.” Humane Research

Council. 2011. 1 Mar 2013.

<http://www.humanespot.org/content/

——. “Veg'n Recidivism: Why Is It

Happening?” Humane Research

Council. 2011. 1 Mar 2013.

<http://spot.humaneresearch.org/content/why-it-happening>

——. “Where to Go From Here:

Thoughts on Preventing Veg'n

Recidivism.” Humane Research

Council. 2011. 1 Mar 2013.

<http://www.humanespot.org/content/here-thoughts-preventingvegn-

recidivism>

Heller, L. “Falling Soy Sales Call for

Awareness Efforts, Mintel.”

Food Navigator USA. 13 Nov

2007. 1 Mar 2013

<http://www.foodnavigatorusa.

com/Business/Falling-soysales-

call-for-awareness-efforts-

Mintel>

Herzog, H. “Why Do Most

Vegetarians Go Back to Eating

Meat?” Psychology Today. 2011.

1 Mar 2013.

<http://www.psychologytoday.com/blog/us/201106/why-do-mostvegetarians-

go-back-eatingmeat>

Herzog, H. A. “Gender Differences

in Human-Animal Interactions: A

Review.” Anthrozoös 20.1

(2007):7–21.

Herzog, H. A., and L. L. Golden.

“Moral Emotions and Social

Activism: The Case of Animal

Rights.” Journal of Social Issues

65.3 (2009):485–498.

Herzog, H. A., Jr., Betchart, N. S.,

and R. B. Pittman. “Gender, Sex

Role Orientation, and Attitudes

Toward Animals.” Anthrozoös

4.3 (1991):184–191.

Herzog, H. A., Jr., “'The Movement

Is My Life': The Psychology of

Animal Rights Activism.”

Journal of Social Issues 49.1

(1993):103–119.

Hinze, A., Karg, C., van Zyl, M.,

Mohamed, N., and N. P. Steyn.

“The Acceptability of Different

Types of Soymilks Available in

Cape Town in Consumers from

High and Low Socio-Economic

Areas.” International Journal of

Consumer Studies 28.1

(2004):40–48.

Hirschler, C. “'What Pushed Me

Over the Edge was a Deer

Hunter': Being Vegan in North

America.” Society & Animals 19

(2011):156–174.

Hirschler, C. A. “An Examination of

Vegan's Beliefs and Experiences

Using Critical Theory and

Autoethnography.” Diss.

Cleveland State University, 2008.

Web. 1 Mar 2013.

Hoek, A. C. “Will Novel Protein

Foods Beat Meat? Consumer

Acceptance of Meat Substitutes

—A Multidisciplinary Research

Approach?” Diss. Wageningen

University, 2010. Web. 1 Mar

2013.

Hoek, A. C., Luning, P. A., Stafleu,

A., and C. De Graaf. “Food-

Related Lifestyle and Health

Attitudes of Dutch Vegetarians,

Non-Vegetarian Consumers of

Meat Substitutes, and Meat

Consumers.” Appetite 42

(2004):265–272.

Hoek, A. C., Luning, P. A., Weijzen,

P., Wengles, W., Kok, F. J., and C.

de Graaf. “Replacement of Meat

by Meat Substitutes. A Survey on

Person- and Product-Related

Factors in Consumer

Acceptance.” Appetite 56

(2011):662–673.

Hoek, A. C., van Boekel, M. A. J. S.,

Voordouw, J., and P. A. Luning.

“Identification of New Food

Alternatives: How Do

Consumers Categorize Meat and

Meat Substitutes?” Food Quality

and Preference 22 (2011):371–

383.

Hoffman, S. R., Stallings, S. F.,

Bessinger, R. C., and G. T.

Brooks. “Differences Between

Health and Ethical Vegetarians.

Strength of Conviction, Nutrition

Knowledge, Dietary Restriction,

and Duration of Adherence.”

Appetite, in press. Epub ahead of

print retrieved 4 Mar 2013.

<http://www.sciencedirect.com/science/Holm, L., and M. Mohl. “The Role of

Meat in Everyday Food Culture:

An Analysis of an Interview

Study in Copenhagen.” Appetite

34 (2000):277–283.

Hoogland, C. T., de Boer, J., and J. J.

Boersema. “Transparency of the

Meat Chain in the Light of Food

Culture and History.” Appetite 45

(2005):15–23.

Hopkins, P. D., and A. Dacey.

“Vegetarian Meat: Could

Technology Save Animals and

Satisfy Meat Eaters?” Journal of

Agricultural and Environmental

Ethics 21 (2008):579–596.

Horberg, E. J., Oveis, C., Keltner,

D., and A. B. Cohen. “Disgust

and the Moralization of Purity.”

Journal of Personality and

Social Psychology 97.6

(2009):963–976.

Horgen, K. B., and K. D. Brownell.

“Comparison of Price Change

and Health Message Interventions

in Promoting Healthy Food

Choices.” Health Psychology

21.5 (2002):505–512.

Hormes, J. M., Fincher, K., Rozin, P.,

and M. C. Green. “Attitude

Change After Reading a Book.”

N.d. TS.

Horowitz, R. Putting Meat on the

American Table: Taste,

Technology, Transformation.

Baltimore: Johns Hopkins

University Press, 2006.

“How Many Adults Are Vegan in the

U.S.?” Vegetarian Resource

Group. 5 Dec 2011. 1 Mar 2013.

<http://www.vrg.org/blog/2011/12/05/adults-are-vegan-in-the-us/>

“How Many People Order Vegetarian

Meals When Eating Out?”

Vegetarian Journal 3 (2008):22–

23.

“How Many Vegetarians Are There?”

Vegetarian Journal 1 (2003).

Web. 1 Mar 2013.

<http://www.vrg.org/journal/vj2003issue3/“How Many Vegetarians Are There?”

Vegetarian Resource Group. 15

May 2009. 1 Mar 2013.

<http://www.vrg.org/press/2009poll.“How Many Vegetarians Are There?”

Vegetarian Resource Group.

2000. 1 Mar 2013.

<http://www.vrg.org/nutshell/poll2000.“How Often Do Americans Eat

Vegetarian Meals? And How

Many Adults in the U.S. Are

Vegetarian?” Vegetarian

Resource Group. 28 May 2012. 1

Mar 2013.

<http://www.vrg.org/blog/2012/05/18/do-americans-eatvegetarian-

meals-and-how-manyadults-

in-the-u-s-arevegetarian/>

Humane Research Council.

Advocating Meat Reduction and

Vegetarianism to Adults in the

U.S. Humane Research Council,

2007. PDF file.

——. Appendix: Phase One Survey

Data (Total Sample Only).

Humane Research Council, 2007.

PDF file.

——. Focus Groups on

Vegetarianism. Humane

Research Council, 2002. PDF

file.

——. How Many Vegetarians Are

There? Humane Research

Council, 2010. PDF file.

——. Results from MFA Survey of

Females Age 13–35. Humane

Research Council, 2013. PDF

file.

——. Vegetarianism in the U.S.

Humane Research Council, 2005.

PDF file.

——. Why or Why Not Vegetarian.

Humane Research Council, 2008.

PDF file.

Hung, I. W., and R. S. Wyer, Jr.

“Differences in Perspective and

the Influence of Charitable

Appeals: When Imagining

Oneself as the Victim Is Not

Beneficial.” Journal of

Marketing Research 46

(2009):421–434.

Hussar, K. M., and P. L. Harris.

“Children Who Choose Not to

Eat Meat: A Study of Early Moral

Decision-Making.” Social

Development 19.3 (2010):627–

641.

“Industry Sales Figures.” Vegetarian

Society of the UK. 2012. 1 Mar

2013.

<http://www.vegsoc.org/page.aspx?

pid=754>

Ingenbleek, P. T. M., and V. M.

Immink. “Consumer Decision-

Making for Animal-Friendly

Products: Synthesis and

Implications.” Animal Welfare 20

(2011):11–19.

Izmirli, S., and C. J. C. Phillips. “The

Relationship Between Student

Consumption of Animal Products

and Attitudes to Animals in

Europe and Asia.” British Food

Journal 113.3 (2011):436–450.

Jabs, J., Devine, C. M., and J. Sobal.

“Model of the Process of

Adopting Vegetarian Diets:

Health Vegetarians and Ethical

Vegetarians.” Journal for

Nutrition Education 30.4

(1998):196–202.

Jabs, J., Sobal, J., and C. M. Devine.

“Managing Vegetarianism:

Identities, Norms and

Interactions.” Ecology of Food

and Nutrition 39 (2000):375–

394.

Jamieson, A. “Don't Call It

Vegetarian, It Is ‘Meat-Free.’”

Telegraph. 16 Jan 2011. Web. 1

Mar 2013.

<http://www.telegraph.co.uk/finance/it-vegetarian-it-is-meatfree.

html>

Janda, S. and P. J. Trocchia.

“Vegetarianism: Toward A

Greater Understanding.”

Psychology & Marketing 18.12

(2001):1205–1240.

Jasper, J. M., and J. D. Poulsen.

“Recruiting Strangers and

Friends: Moral Shocks and

Social Networks in Animal

Rights and Anti-Nuclear

Protests.” Social Problems 42.4

(1995):493–512.

Jeltsen, M. “Vegetarianism, Eating

Disorder Study Reveals

Worrisome Relationship Among

Women.” Huffington Post. 2 Aug

2012. 1 Mar 2013.

<http://www.huffingtonpost.com/2012/disorders-morelikely_

n_1729326.html>

Jones, D. M. “Advertising Animal

Protection.” Anthrozoös 10.4

(1997):151–159.

Judge, M. “Attitudes Toward People

Based on Their Dietary Identity.”

Humane Research Council. 18

Sep 2012. 1 Mar 2013.

<http://www.humanespot.org/content/ideological-foundationsmeat-

consumption-andvegetarianism>

——. “The Social and Ideological

Foundations of Meat

Consumption and Vegetarianism.”

Humane Research Council. 4

Sep 2012. 1 Mar 2013.

<http://www.humanespot.org/content/ideological-foundationsmeat-

consumption-andvegetarianism>

Kahkonen. P., and H. Tuorila. “Effect

of Reduced-Fat Information on

Expected and Actual Hedonic

and Sensory Ratings of Sausage.”

Appetite 30.1 (1998):13–23.

Kalof, L., Dietz, T., Stern, P. C., and

G. A. Guagnano. “Social

Psychological and Structural

Influences on Vegetarian

Beliefs.” Rural Sociology 64.3

(1999):500–511.

Kelly, C. W. “Commitment to Health:

A Predictor of Dietary Change.”

Journal of Clinical Nursing 20

(2011):2830–2836.

Kenyon, P. E., and M. E. Barker.

“Attitudes Toward Meat-Eating

in Vegetarian and Non-Vegetarian

Teenage Girls in England—an

Ethnographic Approach.”

Appetite 30 (1998):185–198.

Ketchum. Food 2020: The Consumer

as CEO. Ketchum, 2008. PDF

file.

Key, T. J., Fraser, G. E., Thorogood,

M., Appleby, P. N., Beral, V.,

Reeves, G., Burr, M. L., Chang-

Claude, J., Frentzel-Beyme, R.,

Kuzma, J. W., Mann, J., and K.

McPherson. “Mortality in

Vegetarians and Nonvegetarians:

Detailed Findings from a

Collaborative Analysis of 5

Prospective Studies.” The

American Journal of Clinical

Nutrition 70 (Suppl)

(1999):516S–524S.

Kim, E. H., Schroeder, K. M.,

Houser, Jr., R. F., and J. T.

Dwyer. “Two Small Surveys, 25

Years Apart, Investigation

Motivations of Dietary Choice in

2 Groups of Vegetarians in the

Boston Area.” Journal of the

American Dietetic Association

99.5 (1999):598–601.

“Kings of the Carnivores.” The

Economist. 30 Apr 2012. Web. 1

Mar 2013.

<http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/17>

Knight, S. E., Vrij, A., Cherryman, J.,

& K. Nunkoosing. “Attitudes

Toward Animal Use and Belief in

Animal Mind.” Anthrozoös 17

(2004):43–62.

Knight, S., and H. Herzog. “All

Creatures Great and Small: New

Perspectives on Psychology and

Human–Animal Interactions.”

Journal of Social Issues 65.3

(2009):451–461.

Knight, S., Bard, K., Vrij, A., and D.

Brandon. “Human Rights, Animal

Wrongs? Exploring Attitudes

Toward Animal Use and

Possibilities for Change.”

Society and Animals 18

(2010):251–272.

Knight, S., Vrij, A., Cherryman, J.,

and K. Nunkoosing. “Attitudes

Toward Animal Use and Belief in

Animal Mind.” Anthrozoös 17.1

(2004):43–62.

Krizmanic, J. “Here's Who We Are.”

Vegetarian Times Oct 1992:72–

80. Print.

Kruse, C. R. “Gender, Views of

Nature, and Support for Animal

Rights.” Society and Animals 7.3

(1999):179–198.

Kubberod, E. “Not Just a Matter of

Taste—Disgust in the Food

Domain.” Diss. B I Norwegian

School of Management, 2005.

Web. 1 Mar 2013.

Kubberod, E., Ueland, O., Dingstad,

G. I., Risvik, E., and I. J.

Henjesand. “The Effect of

Animality in the Consumption

Experience—A Potential for

Disgust.” Journal of Food

Products Marketing 14

(2008):103–124.

Kubberod, E., Ueland, O., Rodbotten,

M., Westad, F., and E. Risvik.

“Gender Specific Preferences

and Attitudes Toward Meat.”

Food Quality and Preference 13

(2002):285–294.

Larsson, C. L., Klock, K. S., Astrom,

A. N., Haugejorden, O., and G.

Johansson. “Lifestyle-related

Characteristics of Young Low-

Meat Consumers and Omnivores

in Sweden and Norway.” Journal

of Adolescent Health 21

(2002):190–198.

Latvala, T., Niva, M., Makela, J.,

Pouta, E., Heikkila, J., Koistinen,

L., Forsman-Hugg, S., and J.

Kotro. “Meat Consumption

Patterns and Intentions for

Change Among Finnish

Consumers.” EAAE 2011

Congress on Change and

Uncertainty. Zurich: ETH

Zurich, 2011.

Latvala, T., Niva, M., Makela, J.,

Pouta, E., Heikkila, J., Kotro, J.,

and S. Forsman-Hugg.

“Diversifying Meat Consumption

Patterns: Consumers' SelfReported

Past Behavior and

Intentions for Change.” Meat

Science 92 (2012):71–77.

Lawrence, V. “Is Vegetarianism a

Diet or an Ideology.” Canadian

Medical Association Journal

148.6 (1993):998–1002.

Lea, E. J. “Moving from Meat:

Vegetarianism, Beliefs and

Information Sources.” Diss. The

University of Adelaide, 2001.

Web. 1 Mar 2013.

Lea, E. J., Crawford, D., and A.

Worsley. “Consumers' Readiness

to Eat a Plant-Based Diet.”

European Journal of Clinical

Nutrition 60 (2006):342–351.

——. “Public Views of the Benefits

and Barriers to the Consumption

of a Plant-Based Diet.” European

Journal of Clinical Nutrition 60

(2006):828–837.

Lea, E. and A. Worsley. “Benefits

and Barriers to the Consumption

of a Vegetarian Diet in

Australia.” Public Health

Nutrition 6.5 (2002):505–511.

——. “The Factors Associated with

the Belief that Vegetarian Diets

Provide Health Benefits.” Asia

Pacific Journal of Clinical

Nutrition 12.3 (2003):296–303.

——. “Influences on Meat

Consumption in Australia.”

Appetite 36 (2001):127–136.

Lewis, J. E. “Dream Reports of

Animal Rights Activists.”

Dreaming 18.3 (2008):181–200.

Lin, B., Yen, S., and C. Davis.

“Consumer Knowledge and Meat

Consumption in the U.S.” Gold

Coast. 2006. Web. 1 Mar 2013.

<http://ageconsearch.umn.edu/bitstream/Lindeman, M. “The State of Mind of

Vegetarians: Psychological Well-

Being or Distress?” Ecology of

Food and Nutrition 41

(2002):75–86.

Lindeman, M., and K. Stark.

“Pleasure, Pursuit of Health or

Negotiation of Identity?

Personality Correlates of Food

Choice Motives Among Young

and Middle-Aged Women.”

Appetite 33 (1999):141–161.

Lindeman, M., Stark, K., and K.

Latvala. “Vegetarianism and

Eating-Disordered Thinking.”

Eating Disorders 8 (2000):157–

165.

“Lisa the Vegetarian.” Wikipedia.

2013. 1 Mar 2013.

<http://www.en.wikipedia.org/wiki/Lisa_“Looking for Foods That Are Good

for Both You and the

Environment?” Reuters. 3 Jan

2008. Web. 1 Mar 2013.

<http://www.reuters.com/article/2008/

Jan-2008+PRN20080102>

Loughnan, S., Haslam, N., and B.

Bastian. “The Role of Meat

Consumption in the Denial of

Moral Status and Mind to Meat

Animals.” Appetite 55

(2010):156–159.

Lusk, J. L., and F. B. Norwood.

“Some Economic Benefits and

Costs of Vegetarianism.”

Agricultural and Resource

Economics Review 38.2

(2009):109–124.

“Mac vs. PC: A Hunch Rematch.”

Hunch. 21 Apr 2011. 1 Mar

2013. <http://blog.hunch.com/?

p=45344>

MacNair, R. M. “McDonald's

‘Empirical Look at Becoming

Vegan’.” Society & Animals 9.1

(2001):63–69.

——. “The Psychology of Becoming

a Vegetarian.” Vegetarian

Nutrition: An International

Journal 2.3 (1998):96–102.

“Maintaining Vegetarian Diets:

Personal Factors, Social

Networks, and Environmental

Resources.” Humane Research

Council, 2008.

<http://www.humanespot.org/content/diets-personalfactors-

social-networks-andenvironmental-

resources>

Martins, Y., Pliner, P., and R.

O'Connor. “Restrained Eating

Among Vegetarians: Does A

Vegetarian Lifestyle Mask

Concerns About Weight?”

Appetite 32 (1999):145–154.


Поделиться с друзьями:

Типы сооружений для обработки осадков: Септиками называются сооружения, в которых одновременно происходят осветление сточной жидкости...

Архитектура электронного правительства: Единая архитектура – это методологический подход при создании системы управления государства, который строится...

Особенности сооружения опор в сложных условиях: Сооружение ВЛ в районах с суровыми климатическими и тяжелыми геологическими условиями...

Таксономические единицы (категории) растений: Каждая система классификации состоит из определённых соподчиненных друг другу...



© cyberpedia.su 2017-2024 - Не является автором материалов. Исключительное право сохранено за автором текста.
Если вы не хотите, чтобы данный материал был у нас на сайте, перейдите по ссылке: Нарушение авторских прав. Мы поможем в написании вашей работы!

1.319 с.