VII. Read the following definitions and guess what vegetables are described. — КиберПедия 

Индивидуальные и групповые автопоилки: для животных. Схемы и конструкции...

Семя – орган полового размножения и расселения растений: наружи у семян имеется плотный покров – кожура...

VII. Read the following definitions and guess what vegetables are described.

2022-07-07 31
VII. Read the following definitions and guess what vegetables are described. 0.00 из 5.00 0 оценок
Заказать работу

1. – A very large dark yellow roundish vegetable that grows on the ground. 2. – A soft fleshy (мясистый) juicy red fruit eaten raw or cooked as a vegetable. 3. – A vegetable with green skin, flesh and seeds used for giving a particular hot taste to food. 4. – A plant rather like an onion which is used in cooking to give a strong taste to food. 5. – Large green leaves of any of several plants, forming a round, oval or long head, eaten mainly as a raw vegetable in salads. 6. – A vegetable with fairly long orange-red pointed root. 7. – A type of garden vegetable with green leaves around a large white head of undeveloped flowers. 8. – A type of plant with a large purple fruit that is eaten as a vegetable, usually cooked. 9. – A type of roundish root vegetable with a thin brown or yellow skin that is cooked and served in many different ways. 10. – A type of a round root vegetable of purple colour, that can colour other vegetables in food.

 

VIII. Match the names of different fruit and berries and their definitions.

1. Plum is 2. Grape is 3. Apple is 4. Tangerine is 5. Cranberry is 6. Cherry is 7.Pineapple is 8. Kiwi is 9. Date is 10.Apricot is A. a small red berry with a very sour taste growing in bogs. B. a fruit with not edible rind and a very juicy yellow flesh, favourite with bourgeoisie.  C. a small, round berry with dark red or cerise smooth skin and a round seed in it. D. a fruit of light or dark reddish-purple colour with a stone in it; dry form –prune.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        E. a large berry with greenish sweet pulp, covered with brown hairy skin. F. sweet juicy fruit growing in bunches, when dried is called raisins. G. a small citric fruit of bright orange colour, very juicy. H. a fleshy, red, yellow or green fruit growing on trees. I. an oblong, fleshy, one-seeded fruit of some palms. J. a roundish, not very large in size, juicy, orange fruit with a hard stone in it.

 

IX. A). Read as fast as possible.

Marmalade, mutton, watermelon, onion, pork, cucumber, breakfast, cognac, roast, milk-jug.

Chocolate, beef, honey, cream-ewer, tumbler, broil, skimmed milk, rotten, salmon, semolina.

Knead dough, coffee, brew, colander, chicken broth, oatmeal, ginger, flan, juice, butter.

Barley, turnover, soft drinks, egg shell, shrimp, waffle, coriander, dill, kidney, raspberry,

Millet, mincemeat, lemonade, yolk of an egg, sprat, pudding, plum, cinnamon, thirsty, glutton.

Pastry, liver, strawberry, laurel, chive, cauliflower, pumpkin, hazel nuts, rabbit, poultry.

Beet, mustard, apricot, medium steak, tongue, partridge, gooseberry, lettuce, carrot, tuna.

Tangerine, cafeteria, appetite, spinach, pear, bunch of grapes, cutlet, stewed fruit, ham, goose.

Turkey, smoked sausage, peach, currant, cider, pheasant, Champaign, porter, jelly, spicy.

Quince, parsley, starve, canteen, Aubergine, grouse, olive, pomegranate, aperitif, rancid.

Delicious, absinthe, smoked ribs, whisk, salt-cellar, castor sugar, cherry, refectory, bowl, ham.

Caraway liquor, (k)halva, clove, cabbage, pepper-box, restaurant, sweet, biscuit, duck, decanter.

Gourmand, seafood, vinegar, beans, fig, pine-apple, casserole, peanuts, rumpsteak, corkscrew.

Kettle, crystalware, curds, herring, condensed milk, mackerel, cream soup, gruel, crust, rusk.

Processed cheese, whole milk, prawn, sardine, mushroom, loaf, caviar, vermicelli, muffin, gin.

B). Now, translate these words as fast as possible.

C). Arrange these words in groups: Meat; Poultry; Fish; Vegetables; Fruit; Drinks; Dairy Products; Sweets; Dishes and Cutlery.

 

X. Translate these words and word combinations into English*

А) Рассыпчатая гречневая каша; дары моря; компот; второе блюдо; кофе с молоком; рыбные консервы; яйцо всмятку; бутерброд с икрой и маслом; фруктовый салат; твердый острый сыр; молочная лапша; куриный бульон со специями; сметана; творожный торт; рисовая каша с изюмом; пицца с грибами и салями; слоеный пирожок с курагой; горячая булочка с черникой; французский багет; буханка ржаного хлеба; вишневый сок; яичница болтунья; щи; вареные раки; ватрушка; винный уксус; быть сладкоежкой; нагулять аппетит; обжора; деликатесная горчица с зеленью; тушеные овощи; запеченные в слоеном тесте груши; мелко порезанный лук; буженина; отварной говяжий язык; жареная индейка; солонка; банка крыжовенного варенья; плитка горького шоколада; баночка цветочного меда; коктейль из можжевеловой настойки и мартини.

Б) Передай мне соль, пожалуйста. Накрывать на стол к обеду. Сидеть за столом. Натри сыр на терке для вермишели. Давай возьмем винегрет на закуску. В меню ничего нет по моему вкусу. Что будешь брать на первое – уху или борщ? Мы можем взять или яблочный пирог или слоеные пирожки с ананасом на десерт. Что будем пить? – Бокал красного сухого вина и все. Давай съедим по порции ванильного мороженого. Я предпочитаю абрикосы апельсинам. Какой сорт чая ты предпочитаешь? Положи салфетку около каждой тарелки. Подай кофе в кабинет. Разрезать пополам. Вкусно приготовленный обед. Ржаные сухарики с перцем и солью к пиву.

 


Поделиться с друзьями:

Наброски и зарисовки растений, плодов, цветов: Освоить конструктивное построение структуры дерева через зарисовки отдельных деревьев, группы деревьев...

Таксономические единицы (категории) растений: Каждая система классификации состоит из определённых соподчиненных друг другу...

История развития пистолетов-пулеметов: Предпосылкой для возникновения пистолетов-пулеметов послужила давняя тенденция тяготения винтовок...

Опора деревянной одностоечной и способы укрепление угловых опор: Опоры ВЛ - конструкции, предназначен­ные для поддерживания проводов на необходимой высоте над землей, водой...



© cyberpedia.su 2017-2024 - Не является автором материалов. Исключительное право сохранено за автором текста.
Если вы не хотите, чтобы данный материал был у нас на сайте, перейдите по ссылке: Нарушение авторских прав. Мы поможем в написании вашей работы!

0.007 с.